Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Deutsche Telekom изпраща 2020 г. с над 100 млрд. евро приходи

Сделката със Sprint е повлияла добре на годишните резултати на компанията

Deutsche Telekom изпраща 2020 г. с над 100 млрд. евро приходи

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Deutsche Telekom приключи 2020 г. със страхотно представяне през четвъртото тримесечие, отчитайки ръст на приходите, докато сливането на T-Mobile US с конкурента Sprint помогна на групата да премине границата от 100 млрд. евро приходи за цялата година, пише Mobile World Live.

Приходите от 101 млрд. евро за миналата година са постигнати най-вече заради сделката със Sprint, която беше финализирана през април 2020 г.

„През 2020 г. написахме история. Добавихме съществена и важна глава към историята на Deutsche Telekom“, коментира главният изпълнителен директор Тим Хьотгес.

За четвъртото тримесечие компанията отчете 29,3% ръст на приходите на годишна база и те достигат 27,6 млрд. долара, а нетната печалба също е скочила значително – със 155,5 % до 1,8 млрд. долара.

Още по темата

На вътрешния си пазар – Германия, Deutsche Telekom е увеличила приходите си с 0,6 на сто до 6,3 млрд. евро, което е постигнала въпреки предизвикателствата, свързани с Covid-19, макар че пандемията не е повлияла на приходите от мобилни услуги, които са се свили с 1,6% заради намаляването на роуминга и броя на на посетителите в страната.

Компанията е отбелязала 53% увеличение на използването на данни - средно 6GB на потребител, по време на тримесечието.

Броят на мобилните клиенти се е увеличил с 682 хил., с което те са достигнали общо 48,5 млн.

В останалата част от Европа телекомът отчита 2,9% намаление на приходите за четвъртото тримесечие до 2,9 млрд. евро, което тя отдава на ограниченията, свързани с коронавируса.

Все пак общите приходи са били подкрепени предимно от американското звено, за което компанията твърди, че е имало „отлична първа година” след сделката със Sprint.

Приходите там са скочили със 71,6% до 20,5 млрд. долара благодарение на новите 1,7 млн. нетни клиенти, с което общата клиентска база в страната е достигнала 102 млн.

За цялата 2020 г. T-Mobile US вече е постигнала синергия от 1,3 млрд. долара от обединението със Sprint, допълват от Deutsche Telekom. Операторът заяви, че е похарчил общо 17 млрд. евро за инвестиции в мрежата от двете страни на Атлантическия океан за цялата година.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Телекомуникации
Vivacom залага на нова телевизионна услуга и по-бързи интернет скорости