Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

До дни стартира увеличението на капитала на „Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт“

Дружеството издава емисия от 24 045 904 броя нови, обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас и номинална стойност 1 лев

До дни стартира увеличението на капитала на „Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт“

Снимка: Марина Кейп

До дни ще започне процедурата по увеличението на капитала на „Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт“ АДСИЦ, става ясно от проспекта на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Очакванията са до края на септември емисията да е вписана в Търговския регистър, Комисията за финансов надзор и Централния депозитар, вижда се от публикувания документ.

„Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт“ увеличава капитала си от 6 011 476 лева на 30 057 380 лева чрез издаването на 24 045 904 броя нови, обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас и номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1 лев всяка.

Процедурата ще се счита за успешна, ако бъдат записани най-малко 15 255 474 акции.

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДС...

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на публикуването на съобщението за публичното предлагане. До три работни дни след изтичането на тези 7 дни Централният депозитар ще открие сметки за права въз основа на данните от книгата на акционерите.

Срещу всяка една съществуваща акция на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт ще се издава едно право. При получаване на число, което не е цяло, ще се закръгля към по-ниското цяло число. Едно право ще дава възможност за записване на 4 нови акции.

Правата ще започнат да се прехвърлят и записването на акции ще започне след изтичането на седемте работни дни от датата на публикуването на съобщението. Аукционът на неупражнените права ще се проведе на петия работен ден след приключването на срока за прехвърляне.

Записването на акции ще се счита за действително при внасяне на цялата емисионна стойност на записаните акции до крайния срок по сметка на дружеството в „Уникредит Булбанк“.

Дружеството притежава комплекса „Марина Кейп“ в Ахелой, както и „Гранд Боровец“ в Боровец. 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини и анализи
SOFIX с четвърти ръст в последните 5 търговски сесии