Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Прокламира ли Путин края на постсъветския период на Русия

Назначената от руския президент конституционна комисия ще оформи цялостен проект за промяна на държавното устройство за обществено обсъждане, посочи Георги Минчев

гледано: 2088   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Руският президент Владимир Путин очевидно възнамерява да изгради съвременен модел на управление в Русия
, който да е консенсусно подкрепен от руските граждани, влиятелните и представителните и другите видове групи. Моделът на обществено устройство очевидно е изчерпан. При всички случаи президентът ще се стреми да запази интересите на Русия, коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Георги Минчев, председател на управителния съвет на Българо-руската търговско-промишлена палата.
Още по темата

"С годишното си обръщение Владимир Путин промени традиционните акценти. Рязко премести фокуса на внимание от външнополитическите предизвикателства пред Руската федерация и въпросите, свързани с отбраната, сигурността и острото противопоставяне на обичайните конкуренти в международен план към вътрешнополитическата и икономическата проблематика и въпросите около доходите на гражданите, социалната сфера и модела на държавно и обществено устройство на Русия", посочи Георги Минчев.

Председателят на Българо-руската търговско-промишлена палата определи хода на руския премиер Дмитрий Медведев с оставката като честен и колегиален ход. По думите му с него се освобождава пространството пред инициативата на Путин да подреди процесите съгласно презентирания от него замисъл.

"Много подробности обаче не бяха изговорени", подчерта Минчев и прогнозира, че предстои Путин не само да си доразвие тезата, но и назначената от него конституционна комисия да оформи това в цялостен проект за промяна на държавното устройство, който да бъде представен за широко обсъждане.

Путин по същество прокламира края на постсъветския период на Руската федерация", смята председателят на  Българо-руската търговско-промишлена палата. – Осигуряването на надежден механизъм за смяна на хората във властта - това означава и механизъм за смяна на фигурата на президента, както и на тези след него. В историята на Русия въпросът за смяната на лидера без загуба на качество е исторически проблем."

Вижте целия разговор с Георги Минчев във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Европа
Експерт: България няма ясна дипломация за опазване на околната среда